Pastāstiet nedaudz par sevi – no kurienes Jūs esat? Kā Jūs sevi raksturotu ?

Esmu dzimis un audzis Liepājā. Sevi es raksturotu kā neatlaidīgu, radošu cilvēku, kurš ir gatavs uzņemties risku un ir atvērts jaunām idejām.

Vai savulaik bija viegli izdarīt izvēli, ko studēt?

Man bija viegli izvēlēties ko studēt, jo vienmēr ir interesējušas tehniskas un radošas lietas.

Kādēļ Jūs izvēlējāties studēt tieši Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas studiju un zinātnes centrā?

Vēlējos palikt Liepājā, tāpēc sāku meklēt iespējas šeit. RTU LSZC man ieteica draugi, kā arī šeit atradu sev interesējošo studiju programmu un bez šaubām zināju, ka vēlos studēt šeit.

Vai Jūs saskatāt savu nākotni nozarē, kurā šobrīd studējat?

Jā, jau šobrīd strādāju par inženieri lielā metālapstrādes ražošanas uzņēmumā. Amats prasa lielu atbildības sajūtu un radošumu, un kā jau minēju, šī joma mani ļoti aizrauj.

Ja Jums tiktu piedāvāta Erasmus+ prakse, vai Jūs tai piekristu, un kāpēc? Uz kuru valsti Jūs vislabprātāk dotos Erasmus+ praksē?

Viennozīmīgi piekristu ,jo, manuprāt, Erasmus+ ir ļoti laba iespēja pilnveidot sevi un attīstīt savas iemaņas, paplašināt savu redzesloku un gūt ieskatu citu valsts kultūrās, mācību procesos un gūt praktisku pieredzi. Nav viena konkrēta valsts uz kuru vēlētos doties, taču prātā nāk Vācija autobūves industriju dēļ. Tur vēlētos tuvāk iepazīt automatizētās ražošanas līnijas.

Vai attālinātās mācības Jūs uzskatāt par mācību procesa priekšrocību vai trūkumu, un kāpēc?

Mans viedoklis svārstās gar abiem variantiem, jo ir gan priekšrocības ,gan trūkumi. Klātienes mācības ļāva socializēties ar kursa biedriem, bija iespēja darboties praktiski un neskaidrības gadījumos uzreiz tika atrisināti jautājumi, bet tagad, kad mācības ir attālināti, ir iespēja savu laiku organizēt lietderīgāk, jo nav jāpavada laiks braucot no darba uz skolu un atpakaļ, ļaujot iegūt vairāk laika priekš citām lietām.

Vai Jūs saviem draugiem/paziņām ieteiktu studēt RTU LSZC, un kādēļ?

Es ieteiktu studēt RTU LSZC, jo šeit ir ļoti gudri, atvērti un pretimnākoši pasniedzēji, kā arī studenti nav tik daudz un lekciju laikā pasniedzējiem ir laika pievērsties katram studentam individuāli. Protams, arī Liepājai pašai par sevi ir savs šarms un plašs atpūtas un izklaides piedāvājums.

Kāda ir lielākā dzīves atziņa, ko Jums sniegušas studijas RTU LSZC?

Galvenais ir piedalīties 😀  Un iesāktais ir jānoved līdz galam.

Ko Jūs ieteiktu/vēlētos novēlēt citiem RTU LSZC studentiem?

Darīt darbus laicīgi un nebaidīties neskaidrības gadījumos jautāt atbalstu pasniedzējiem!

Ko Jūs vēlaties novēlēt sev un citiem šajā sarežģītajā laikā?

Atrast kādu nodarbi, kas neļauj zaudēt motivāciju un saglabāt vēsu prātu!